Elämänilot Perjantain pikaset E. ilontalo  

Ulkosaunassa puhdistautuu pintaa syvemmältä <3 - Oletko samaa mieltä?

Elämän ihaniin ja puhdistaviin iloihin kuuluu ehdottomasti sauna ja varsinkin pihasauna. Itse en ole edes kova saunoja, mutta ulkosaunassa viihdyn hyvin. Moni nauttii saunan tuomasta hyvänolon tunteesta, mutta ulkosaunassa tunnelma on erilainen, jotenkin autenttisempi.

Mikä ulkosaunan tunnelman sitten luo. Tuntuuko siellä käynti niin rentouttavalta, koska sen eteen pitää yleensä nähdä vähän vaivaa? Puulämmitys vaatii luonnollisesti puita saunalle ja tietenkin tulien sytyttämistä. Vesiä pitää kantaa tai laskea ja tehdä vielä sopivan lämpöistä pesuvettä.

Osaako sitä arvostaa enemmän, koska se ei ole koko ajan ihan heti ja niin helposti saatavilla, niin kuin moni muu asia nykyään on? Se on toisille mahdollisuus vain mökillä käydessä tai ehkä saat nauttia ulkosaunan löylyistä ainoastaan harvemmin, jonkun toisen vieraana. Vähintään sinun on taitettava pieni tai vähän pidempikin matka pihalla, ennen kuin saavut tähän ihanan lämpimään pyhättöön.

Tämän perjantain pikasessa halusin nostaa jalustale siis ulkosaunan. On varmasti paikkansa ansainnut, sillä siellä puhdistuu niin keho kuin mielikin. Usein ulkosaunassa tuleekin saunottua pidemmän kaavan mukaan ja jokainen voi nauttia siitä omalla tavallaan. Se mitä tapahtuu saunassa, jää saunaan! 😉

Uskon ja toivon, että melko monella on jonkinlainen mahdollisuus päästä pihasaunan syleilyyn edes ajoittain. Oma ulkosaunahetkeni oli tällä kertaa äidin luona, missä pihasauna onkin ainoa pesumahdollisuus. Aah, miten hyvä ja raikas olo!

Saatko sinä ulkosaunasta enemmän irti, kuin sisäsaunasta ja varsinkin sähkölämmitteisestä saunasta?

2 thoughts on “Ulkosaunassa puhdistautuu pintaa syvemmältä <3 - Oletko samaa mieltä?

  1. Vesa Varjo

    Toi on niin totta. Monen tunnin saunomis-sessiot ulkosaunassa on ihan parhaita. 🙂

    1. E. ilontalo

      On juu 🤭 Välillä uimaan virkistäytymään ja taas jaksaa! Saunassakin minulla on tosin lotraus-vati, että kestän paremmin löylyjä. Ulkosaunassa jaksan silti olla pidempääkin, sisäversioissa riittää lyhyempi löylyttelyaika!

Leave A Comment