Elämänilot Ennennäkemätöntä E. ilontalo  

Tätä korttipeliä et ole ennen pelannut!

Ihan mahtavaa kun saa elää idearikkaiden ihmisten kanssa. Tässä eräänä päivänä mies pelasi korttia muksun kanssa ja keksi siinä ohimennen hauskan pelin. Hauskan ja nopean, mikä toimii minulle hyvin! Peli on hieman intiaanipokerin tyylinen, mutta siitä löytyy ihan uusia ominaisuuksia.

Peli oli niin toimiva, että sitä on pelattu sen jälkeen joka päivä. Se ei kuitenkaan uuvuta edes aikuisia, koska pelit ovat hyvin lyhyitä ja niitä voi pelata keskeyttämättä juuri sopivan määrän.

Testipelaajina meillä on ollut eskarilainen, mummi sekä kaksi (hädintuskin!) keski-ikäistä aikuista.

Pelin tavoite on hyvin simppeli eli arvaa suurin kortti. Lapsi puhuukin pelistä tuolla nimellä ”arvaa suurin kortti”, mutta me aikuiset mietimme nimeksi jotain iskevämpää, kuten POINTTI (point = osoittaa).

Kortit sekoitetaan ja asetetaan kuvapuoli alaspäin haluttuun järjestykseen (tai epäjärjestykseen) pöydälle. Kuitenkin niin, että pöydältä on helppo poimia yksittäisiä kortteja. Sitten jokainen nostaa yhden kortin ja laittaa sen otsalleen niin, että toiset näkevät kortin. Itse ei saa katsoa omaa korttia! Kun kaikki ovat nähneet toistensa kortit alkaa lähtölaskenta ÄN, YY, TEE , NYT! Jokainen osoittaa YHTÄAIKAA sitä henkilöä, kenellä luulee suurimman kortin olevan.

Jos joku arvaa väärin (yleensä siis se, jonka otsalla on suurin kortti), niin tippuu pelistä. Arvailua jatketaan, kunnes kahdesta viimeisestä pelaajasta toinen arvaa väärin. Viimeinen oikein arvannut on siis voittaja. Lapsen kanssa pelatessa emme lopulta sekoittaneet pakkaa uudestaan pelien välissä, vaan pelasimme pöydällä olevat kortit ensin loppuun.

Peliä voi halutessaan tuunata mm. pistelaskulla. Vaikka niin, että kun voittoja on esim. 10 kpl, niin vasta sitten voittaa koko pelin. Tai aikuisten illanviettoon tuunatussa versiossa esim. viiden häviön jälkeen on otettava shotti. Lasten kanssa mehushotti toimii oikein hyvin.

Tämä uppoaa oikeasti ihan kaikkeen ajanviettoon. Se ei ole ainoastaan hauska ja nopea peli, se on myös edullinen. Kortit matkustavat helposti mukanakin, eikä tämä vaadi sähköjä tai muita ylellisyyksiä. Nerokas keksintö!

Me olemme pelanneet Pointtia 2-4 hengen voimin, mutta en näe mitään syytä, miksi ei tämä toimi isommallakin porukalla. Sitä olisi tarkoitus testata tänään aikuisten versiolla! 😁

Elämän ilontalo toivottaa leikkisiä ja innokkaita hetkiä kaikille!

Leave A Comment