Elämän pieniä iloja Villit vinkit E. ilontalo  

Sunnuntaipäivän ratto (family edition).

Aloitan tämän jutun avaamalla sanaa ratto, joka tarkoittaa siis seuraavia asioita: hupi, huvi, viihdyke. Nuoret eivät varmaan ole kuulleet koko sanaa ja vanhemmille saattaa tulla mielleyhtymä johonkin muuhun. Kerron seuraavaksi kuitenkin kivasta tekemisestä sunnuntaipäivänä perheen kesken, jos ajattelit jotain muuta. 😉

Lahden Likolammen eli ”Liksan” ympäristöön on ilmestynyt jo viime vuonna ihania taideteoksia. Nyt sinne on tullut uusi teos, Aarrepuu, joka ilahduttaa myös sillä, että siihen voi itse osallistua. Ihana idea!

Aarrepuu Likolammen lähellä. Ihania aarteita puusta löytyikin! ❤️

Tästä Aarrepuusta voi lukea viimeisimmästä Uusi Lahti-lehdestä (18.11.20) tai alla olevasta linkistä saa lisätietoa tästä Liksan taidepläjäyksestä:

https://lahdentaiteilijaseura.fi/terveysmetsan-veistospuisto/

Me kävimme siskon perheen kera antamassa puulle oman säväyksemme ja ihailimme samalla muiden näkemyksiä. Sieltä löytyy myös viestejä!

Ilo irti pienestä

Nyt kun oltiin jo ulkona ja ihana rantahietikko vieressä, niin leikkiähän siitä syntyi. Uiminen olisi ollut kivaa, mutta se ei ollut vaihtoehto muille, kuin minulle. Minullakaan ei ollut uikkarit mukana, joten mentiin vähän vähemmän märillä leikeillä. Hiki kyllä tuli!

Ehdittiin leikkiä ainakin kolmea eri hippaa; töpseli-, patsas ja banaanihippaa. Oli kyllä hauskaa ja sai kivan kuntoilun samalla. Kuinkakohan monta eri hippalajia on keksitty!? Se jos mikä, on klassikkoleikki.

Mutta ihan parasta oli tervapata! En todellakaan muista, koska olen viimeksi sitä leikkinyt ja minun eskarilaiselle se oli ihan uusi, aika jännittäväkin, tuttavuus.

Tässä kohtaa leikkiä meidän versiossa Janne on joutunut tervapataan ja suorittaa nyt tehtävää, jonka valitsi totuuden sijaan. Aaronin antama tehtävä oli käydä molemmat laiturit päähän asti ja takaisin. Aaron, Marika, Aapo ja Ella hengailevat (kukin tyylillään 😆) omissa kotipesissään odottamassa tehtävän täyttymistä. Minunkin pitäisi olla pesässä, mutta uhmasin kohtaloa ja poistuin hetkeksi kuvaamaan. 😉

Tervapadasta, niin kuin melkein kaikista muistakin leikeistä ja peleistä, on tehty omat versionsa. Tässä meidän leikkimässä versiossa keskelle joutunut saa siis valita totuuden tai tehtävän ja sen suoritettuaan jatkaa kiertäjänä. Tervapadan säännöistä voi lukea täältä https://www.leikkipankki.fi/Leikit/Tiedot/421.

Ei elämästä nauttimiseen tarvita valtaa ja mammonaa, materiaa ja luksusta. Kyllä nämä yhdessä vietetyt hetket ovat ihan parhaita. 💝 Kokeile vaikka!

Leave A Comment