Elämänilot Yleistä E. ilontalo  

Persoonallisuuden eri sävyt – mikä on sinun värisi?

Törmäsin ensimmäisen kerran persoonallisuustyyppien testaamiseen DISC-menetelmällä viimeisimmässä työpaikassani. Tässä menetelmässä eri persoonallisuuksia luokitellaan värien mukaan; ❤️punainen, 💛keltainen, 💚vihreä ja 💙sininen. Jokainen väri edustaa tiettyä persoonallisuutta ja kertoo, miten eri värin persoonat käyttäytyvät eri tilanteissa ja miten he suhtautuvat asioihin.

Hahmotan lyhyesti eri värien merkitystä, niin juttuani on helpompi seurata.

Punainen on HALLITSEVA (D); tulosorientoitunut, vahva ja päättäväinen. Asiakeskeinen.

Keltainen on VAIKUTTAVA (I); sosiaalinen, inspiroiva ja vakuuttava. Ihmiskeskeinen.

Vihreä on VAKAA (S); huomaavainen, tasapuolinen ja kärsivällinen. Ihmiskeskeinen.

Sininen on ANALYYTTINEN (C); tarkka, yksityiskohtainen ja järjestelmällinen. Asiakeskeinen.

En avaa tähän sen tarkemmin eri värityyppejä, mutta niistä löytyy lisää esim. täältä https://duunitori.fi/tyoelama/idiootit-ymparillani-varityyppi. Idiootit ympärilläni kirja oli minulle todella silmiä avaava teos ja suosittelen lukemaan sen, vaikka ei koe sitä työelämän puolesta tarvitsevansakaan.

Minäkö punainen!

No, tarkemmin sanottuna silloisessa työpaikassani tehdyssä testissä ei ollut kuin kolme väriä ja keltainen väri ei jostain syystä kuulunuut siihen testiin. Keltainen, mikä on siis minun persoonalisuuteni pääväri. Ainakin itse uskon niin, koska en halua uskoa olevani pääasiassa punainen persoona, vaikka testit minulle tuota väriä joskus yrittävätkin tarjota. Olen silti päättänyt olla keltainen! 😂😉 No, on keltaiselle päävärilleni perustelukin, sillä olen ehdottomasti ennemmin ihmisläheinen, kuin asia- ja tehtäväorientoitunut tyyppi.

Ja mitenköhän logoni taustaväriksi valikoituikin keltainen 😃

Siihenkin minulla on teoria, miksi punainen ja keltainen vaihtelevat testituloksissani! Uskon, että meillä jokaisella on oma työpersoonansa. Totta kai kaikki meille ominaiset piirteet ohjaavat toimintaamme kaikessa tekemisessä, mutta töissä painotus on ehkä vähän toisenlainen. Työelämässä painottuvat ne piirteet, joita vaaditaan enemmän ko. työstä selviytymiseen. Itsellä ainakin ajattelisin asian menevän niin, että johtotehtävissä punainen persoonani otti valtaa, kun taas muuten olen enemmän keltainen.

Henkilökohtaisella puolella taas ajattelisin, että innostava ja hauska keltainen puoleni olisi enemmän esillä, kuin punainen… mutta kyllä se toimintaa johtava punainen nostaa kieltämättä päätään ystävienkin kanssa toimiessa. Silti saan esimerkiksi Anna-lehden testistä tulokseksi heti keltaisen, kun kysymyksiä ei ole asetettu työn kautta ajateltaviksi ja tein sen kotiympäristössä. Tässä linkki testiin: https://anna.fi/hyvinvointi/itsetuntemus/testaa-mika-vari-kuvastaa-persoonallisuuttasi

Sitten taas tämä työelämään sijoittuva testi huutaa minulle punaista https://www.koulutus.fi/testit/disc-persoonallisuustesti-15523 (tämä testi vaatii sähköpostiosoitteen ennen tuloksen julkaisemista).

Entä sitten?

No mihin se vaikuttaa, jos ymmärrämme näitä eri persoonallisuuden värejä ja niihin luokiteltujen tyyppien toimimista tietyissä tilanteissa?

No esimerkiksi nyt minun punainenkin puoleni ymmärtää paremmin, että kaikki muut eivät ole väärässä tai mänttejä, vaikka eivät ole minun kanssani samoilla linjoilla. Tai että joskus hitaasti toimiminen voi olla hedelmällisempää, kuin suhauttaa kaikki vauhdilla ja tehokkaasti maaliin. Pää siinä silti räjähtää, jos joku hitailee tai joudun odottamaan TURHAAN, mutta ymmärrysta asiaan on enemmän! 🤣

Ymmärrän nykyään, että jurot ja jahkailevat ihmiset ovat seurassani korostuneen sellaisia ehkä sen takia, että minun impulsiivinen ja äänekäs toimintatapani on saanut heidät epämukavuusalueelle. Ja vaikka yksityiskohdat ja hirveä määrä pohdiskelua simppelinkin asian yhteydessä on minusta TYLSÄÄ, niin se voi olla joskus hyvinkin tarpeellista!

En tuomitse enää niin nopeasti liian kilttejä vihreitä ja ajattele, että elämä tulee jyräämään heidät. Kiltteys ja yleensä aina toisten itsensä edelleen asettaminen ei välttämättä ole merkki heikkoudesta, vaan se on toisille luonnollinen tapa toimia ja se on lopulta ehkä maailmamme pelastus. Tosin vihreät eivät itsekseen saa hirveästi mitään aikaan 😏

Olin sitten kelta-punainen tai puna-keltainen, niin voimakastahtoinen ja äänekäs aikaansaaja minä olen. Yritän kuitenkin toimia positiivisella tavalla ja minulle on hyvin tärkeää, että asioita tehdään ilon kautta! Potkin (toivottavasti) innostavalla tavalla muihin vauhtia ja tuon yleensä eloa sinne, mihin menen. Osaan kuulema olla hyvin vakuuttava. Ystävällinen vihreäkin minussa yrittää hillitä omaa määräilevää puoltani ja ottaa paremmin muita huomioon. Minusta löytyy myös erittäin empaattinen puoli, mikä taas on keltaiselle hyvin ominaista (ja tämä mielestäni ei sovi punaiselle ollenkaan, joten siksi katson olevani enemmän keltainen 💛).

Hyvin systemaattinen, analyyttinen ja yksityiskohtia rakastava väriltän sininen persoona on varmasti se, mitä minussa on vähiten… jos yhtään! Kaikki jahkailu ja simppeleiden asioiden turha (huomio sanalla TURHA 😆) pohdiskelu ja jokaiseen yksityiskohtaan takertuminen ovat kyllä minun suurpiirteisyydestäni niin kaukana, kuin vain olla voivat. Tai no, mieheni kautta ne ovat minua joskus raivostuttavan lähellä 🙄😂

Kaikkia eri värisiä persoonatyyppejä tarvitaan ❤️💛💚💙

Joka tapauksessa tärkein huomio minulle on ollut se, että kaikkia persoonallisuustyyppejä tarvitaan, eikä mikään (ei edes punainen 😉) ole toistaan parempi. Työyhteisössä on hyvä ymmärtää minkälaiset väri-kombot saavat parhaiten tuloksia aikaan ja mitkä puolestaan aiheuttavat turhiakin konflikteja ja pahimmillaan estävät hedelmällisen toiminnan. Henkilökohtaisesti varmaan ajaudumme valinnanvapauden saattelemana ainakin pääsääntöisesti sellaiseen seuraan, mikä saa meidät voimaan paremmin. Paitsi vihreät. Persoonaltaan vihreisiin luettavat ovat kaikkien kavereita 😉😄

Leave A Comment