Tätäkin piti kokeilla E. ilontalo  

Paastopäiväkirja – Day 5 ja sitä seuraava päivä

Kylläpä osasi palella viimeisen paastopäivän iltana. Mikään kerros vaatteita ja vällyjä ei meinannu riittää. Kielen päällä kyllä riittää kuonakerrosta 🤢

Ruokafantasioita on ollut lisääntyvissä määrin ja kävi jo mielessä ottaa kevyttä iltapalaa, koska periaatteessa viisi paastopäivää on ohi ja olen ollut 5 vrk syömättäkin jo illalla. No, en ottanut. Aamun painolukemien tietäminen ilman iltapalaa vei voiton. Oli kyllä vaikea nukahtaa!

Viimeisen illan kärvistely tiputti painosta vielä 0,5 kg, joten sen puoleen se kannatti. Edellisen vrk pieni pudotus myös motivoi jaksamaan vielä yhden illan aamuun asti ja olishan se ollu vähän luovuttamista, jos illalla olis jo syöny.

Illalla kuumotteli ihmeellisesti naamaa ja muistutin värisävyltäni mansikkaa 🍓

Mutta nyt se on ohi! 💪😁 Olo on vielä voimaton, vaikka maha tuntuu pienestäkin syömisestä täydeltä. Voimia metsästäessä siis tämä päivä vielä.

Ajatuksia koko paastosta

Tämä oli kiva kokeilu… tai no, tulipahan kokeiltua, mutta uskoisin, että pätkäpaastot ovat enemmän minun juttu. Liian kauan rakkaasta ruuasta erossa oleminen värittää koko paastoajan harmaammaksi, vaikka mantrasinkin sen hyötyjä. Pitkään nälkäisenä oleminenkaan ei oikein innosta (myöskään mun läheisiä 😏), vaikka nälkä olikin kovin vaihtelevaa paaston aikana. Olin kuitenkin ehkä hieman ärtyisä.

Ajatus siitä, että elimistöni ja etenkin suolistoni sai lepototauon, tuntuu kivalta. Minun kroppa sitä todella tarvitsee. Olo on myös kevyempi, eikä ajatus mistään raskaata ruoasta houkuttele edelleenkään. Huomaan, että halu napostella ja närppiä koko ajan jotain, on myös poissa… toistaiseksi 😏

Muita hyötyjä en tiedä, kun mitään kokeita en otattanut, mutta ei varmasti ainakaan huonoa tehnyt. Puhdistumisreaktiot kertovat ilman kokeitakin, että ylimääräistä kamaa on tullut pihalle vähän joka puolelta. Kiloja putosi 3,2 kg, mutta kevennetystä jatkosta huolimatta, olen varautunut, että osa tulee takaisin. Tästä on silti hyvä jatkaa liikunnan kera!

Hei, hei, suolihuuhtelut. En jää teitä kaipaamaan 😌

Kannustan kyllä kokeilemaan, jos oma terveydentila pidemmän paaston sallii!

Fiilikset eilen illalla 👍👍 ja tänään 👍👍👍👍👍

Leave A Comment