Villit vinkit Yleistä E. ilontalo  

Aatevaatematkalla kohti helpompaa arkea – sudokua tyylillä.

Tässä artikkelissa on mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Olen saanut vaate- / tyylisudokuni jälleen tulille ja matka jatkuu ihanien uusien aatevaatekauppalöydösten parissa. Mainitsinkin jo pari ihanaa ajatusmaailmaani sopivaa kauppaa aiemmassa artikkelissani:

Nyt kun olen oman linjaukseni tehnyt, niin törmäsin jälleen uuteen ihanaan vaatekauppan Weekendbee (nimikin on niin 😍). Sieltä löytyy vastuulliset ulkoilu- ja urheiluvaatteet, mikä on mahtavaa, koska ulkoilu on ihan parasta ja kun on kunnon varusteet, niin se on vielä antoisampaa!

Hei, mieti mikä hyvänmielen lahjaidea! Tässä nopea tie Weekendbeen maailmaan: *

Sudokua tyylillä ja kategorioittain

Vaatesudokusta on tarkoitus tulla minulle tapa ja sitä pähkäillessäni tajuntaani iski, että niitähän tarvitsee olla eri kategorioistakin. Ainakin juhla- ja arkivaatesudoku erikseen ja ne tietysti vielä vuodenaikojen mukaan. Onnistuisikohan myös vapaa-ajan- / ulkoiluvaatesudoku. Ei ehkä ihan sellaisenaan, mutta täytyy miettiä siihen jokin hyvä ratkaisu.

Juhlavaatesudoku on ehkä hieman haastavampi, eikä sitä tarvita päivittäisten vaateongelmien ratkaisemiseksi. Olisihan se silti kiva lähteä kerrankin illanviettoon ilman pähkäilyä päällepantavasta. Minun kaapistani ainakin löytyy eri tasoisia ”parempia” vaatteita, niin ehkä niistä voisi koostaa yhden sudokun erilasiin tilaisuuksiin. Jätän ajatuksen hautumaan.

Tavoitteeni on tosissaan pitää kaikki turhat vaatekappaleet ja ehkä kengätkin (<- tätä en ole vielä täysin sulattanut) ihan minimissään, niin tyylisudoku on siinä ihan mielettömän hyvä keino. Sitten kun kaikki vaatteet on sudokutettu, niin uskoisin, että pyörä pyörii koko ajan vain vaivattomammin. Sen myötä jatkuva vaatepähkäily ja turhat heräteostokset tulevat olemaan historiaa.

Tuumasta toimeen

Tässä se nyt on! Minun arkivaatesudoku 2020 talvivaatemallistolla.

Sudokun tekeminen helpottuu, kun ajattelet omia normivaatteita ja minkälaisia asukokonaisuuksia yleensä pidät. Itse pähkäilin aluksi, miten saan yläosa-osion toimimaan, kun käytän lähes aina toppia sekä paitaa tai neuletta. Siksi tein yläosasta suoraan kaksiosaisen. Olisin toki voinut jättää korut pois ja korvata ne topeilla, mutta myös korut ovat minulle osa asukokonaisuutta. Nyt kun nekin on valmiiksi mietitty, niin aamulla ei tarvitse mitään muuta, kuin pukea koko setti ylle. Niin siistiä! 😁

Psst, ohje vaatesudokun koostamiseen löytyy yllä mainitusta artikkelistani!

  • Kenkien paikkaa saatan vaihdella mielen ja olosuhteiden mukaan, mutta pääsääntöisesti käytän kuvan kenkiä. Kaikki sopivat yhteen, joten voin hyvin tehdä valinnan vasta ulos lähtiessä.
  • Alaosiinkin toin lisää vaihtoehtoja laittamalla pariin kohtaan kahdet housut. Vaatevalinta on silti helppoa ja laitan sudokusta löytyvät vaatteet vielä yhteen paikkaan, niin ei tarvitse etsiä muiden joukosta. Sitten vain katson kuvasta minkä ”suoran” toteutan.
  • Tykkään pitää hameita, mutta talvisin unohdan ne aina kaappiin. Siksi lisäsin yhden hame+sukkahoususetin sudokuun. Nyt tulee pidettyä niitäkin ja saan enemmän eloa perus leggari-lookkiini. Win win.

Iloa ja hyvää mieltä

Kun olen sudokuttanut koko vaatekertani, niin pysyn paremmin kartalla, mitä oikeasti tarvitsen. Sitten on helppo vaihtaa kengät, vaate tai asuste uuteen, kun edellinen on kulutettu loppuun tai kierrätetty. Heräteostot jäävät toivottasti vähiin tai mikä parasta, pois kokonaan. Säästän rahaa ja voin panostaa eettisempiin sekä ekologisempiin tuotteisiin.

Minä teen jatkossa ostokseni siis ainakin näistä ihanista aate(vaate)kaupoista: *

VOGLIA

Leave A Comment